De praktijk

De praktijk

Welkom bij Vitaal Optimaal.

Praktijk Vitaal Optimaal is opgericht in 2009. De Traditionele Chinese Geneeswijze loopt als een rode draad door mijn leven. De kracht van mijn behandelingen ligt in de combinatie van zowel de Traditionele Chinese- als Westerse Geneeswijze. De meeste mensen komen bij mij in de praktijk omdat ze klachten hebben. Helaas is dat volgens de Chinese visie al te laat. Immers, zij gaat ervanuit dat geneeskunde zou moeten voorkomen dat er klachten ontstaan. Omdat dit in onze westerse wereld geen vertrouwd denkbeeld is, zal je meestal cliënten krijgen die van hun klacht verlost willen worden of ondersteuning zoeken bij hun klacht.

De combinatie (Westers/Chinees) werkt erg sterk op het zelf genezend vermogen van het lichaam waardoor het (sneller) kan herstellen en weerbaarder wordt tegen interne- en externe pathogenen. Door op deze wijze naar een klacht te kijken, kun je breder en gerichter behandelen wat resulteert in mooie resultaten. Reflexzonetherapie is een energetische geneeswijze. Naast de aanraking van de massage speelt er nog een component mee:

De kracht van de intentie’ of wel een ‘100% focus’ van de therapeut’.

Voor mij is dit de allerbelangrijkste component. Hoe meer je als therapeut werkelijk met liefdevolle aandacht betrokken bent, hoe gerichter je de energie kan sturen. Naast werken met een krachtige intentie vind ik bewustwording belangrijk. Mensen bewust maken dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de status van hun lichaam en geest. Wat je van huis uit, fysiek en geestelijk gezien, meekrijgt heb je niet in de hand, wat je wel in de hand hebt is de wijze hoe je daar mee omgaat. Mensen begeleiden in dit traject van bewustwording met de juiste focus is voor mij een ‘tweede natuur’.

Vitaal voel je je door goed voor jezelf te zorgen, zo Optimaal als mogelijk.

Bent u geïnteresseerd, neem dan gerust contact op of maak een afspraak.