Werkvormen

Energetische behandeling
Het doel is opsporen van blokkades en deze opheffen zodat het energetische systeem beter kan functioneren en de bloedcirculatie bevorderd wordt. Een energetische behandeling kan over de kleding heen gegeven worden en mensen voelen vaak direct resultaat (handen worden warm, tintelingen vingers en voeten etc.). Energetisch in balans is de basis van al mijn behandelingen. Een behandeling begint altijd met een controle van de energie doorstroming. Energetische blokkades worden direct opgeheven. Bevindingen in het energetische systeem bepalen de keuze van de behandeling.

Drukpunten, triggerpoints
De therapeut gebruikt de duimen, handpalmen, vingers én het eigen lichaamsgewicht om druk uit te oefenen op de reflexpunten, acupunctuurpunten en op de meridianen. Ook gewrichtsmanipulatie en strekkingen van lichaamsdelen kunnen onderdeel zijn van een reflexzonebehandeling. De massage ontspant, versoepelt de spieren en bevordert de beweging van gewrichten en zorgt voor een goede circulatie van de bloed- en lichaamsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen. Deze behandeling is gericht op blokkades en pijn veroorzaakt door knopen of blokkades in een te strak gespannen spier (triggerpoint of drukpunt). Deze kunnen een groot scala aan klachten veroorzaken. Met name klachten aan rug/ lies/ nek/ schouder/ knie/ enkel / migraineklachten, duizeligheid en darmproblematiek hebben hier baat bij. De comfortabele zithouding is de reden dat ik veel mensen op de stoel behandel. Deze behandeling kan ook over de kleding heen gegeven worden.

Dorn-Methode
Het uitgangspunt van de Dorn methode is een verschil in beenlengte, een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten. Een beenlengteverschil hoeft niet altijd een anatomische oorzaak te hebben, maar kan ook het gevolg zijn van een bekkenscheefstand. De bewegingsactiviteiten van de mens zijn de laatste jaren, zowel beroepsmatig als in haar vrije tijd, totaal veranderd. Doordat we veel meer zittend werk verrichten heeft dat er bij veel mensen toe geleid dat er een beenlengteverschil is ontstaan. Om dit beenlengteverschil op te heffen, maakt men bij reguliere therapievormen het kortere been langer (orthopedische hakverhoging). Door de Dorn methode toe te passen kan een beenlengteverschil bijna altijd worden verbeterd dan wel opgeheven. Door een samenwerking tussen therapeut en cliënt is het mogelijk gewricht- en wervelcorrecties uit te voeren. De correcties die worden uitgevoerd geschieden altijd in beweging (dynamische correcties), waardoor het lichaam veel makkelijker de correcties accepteert. Bovendien krijgt de cliënt in de meeste gevallen ook zelfhulpoefeningen aangeboden, waardoor men zelf in staat is de klachten te baas te blijven en niet afhankelijk blijft van de therapeut.

Medical Taping Concept
De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren 70 gelegd in Japan en Korea. Hier werd destijds een tapemethode ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om gezondheid te behouden en te herstellen. De achtergrond van de gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven. Voortbouwend op deze gedachten is CureTape ontwikkeld, een elastische tape die de spieren in hun functie kan ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze wijze te behandelen, wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd. Samengevat zijn de effecten welke bereikt kunnen worden als volgt in te delen:

  1. Pijndemping
  2. Spierfunctie verbeteren door tonusregulatie
  3. Ondersteunen gewrichtsfunctie
  4. Belemmering in bloedcirculatie en lymfe afvoer opheffen
  5. Neuro-reflectoire beïnvloeding.